Jump to menu Jump to content
ArchivArrowArrow downCloseFacebookFullscreenInstagramMagnifierMinusNextNumberOverviewPinterestPrevQuote 1Quote 2Social MediaShareTwitterUpdatesWienerberger LogoYouTubeYoutubeLinked In
SEB

Hoe belangrijk en bepalend straatwerk ook is, voor heel veel mensen is de straat er ‘gewoon’. Te vaak wordt de sociale, maatschappelijke en economische betekenis van goed straatwerk onderschat. Gelukkig is er een instantie die zich druk maakt over de functies van de straat en de kwaliteit van het werk: de Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf, kortweg SEB.

“Wij zien straatwerk als product”. ”Een heel oud product dat al eeuwenlang hele belangrijke functies in zich draagt. De meest voor de hand liggende functie is natuurlijk de straat als transportroute. Maar vergeet niet de maatschappelijke en sociale betekenis van straatwerk: pleinen, waar we elkaar ontmoeten, speelplaatsjes voor kinderen; de straat brengt ons bij elkaar.

Gelukkig komt er ook steeds meer waardering voor de esthetische facetten van goed straatwerk. Je ziet het terug in prachtige vormen en patronen, de durf om voor kleurschakeringen te kiezen. We zien het ook in een groeiend vakmanschap, herkenbaar aan perfect gelegd straatwerk. Dat is een echte verdienste, daar moeten we zuinig op zijn.”

Jan Bijker, voorzitter SEB