Jump to menu Jump to content
ArchivArrowArrow downCloseFacebookFullscreenInstagramMagnifierMinusNextNumberOverviewPinterestPrevQuote 1Quote 2Social MediaShareTwitterUpdatesWienerberger LogoYouTubeYoutubeLinked In
Ronde kopse kanten

Uw wens en ons doel is een mooie (dus onbeschadigde) bestrating. Alle Wienerberger straatbakstenen zijn voorzien van een ronding aan de kopse kant. Een passende oplossing om splintering te voorkomen.

Wat is dat dan, zo’n splintervrije kop? Een lichte ronding op de kopse kant. Door de radius raken de hoeken elkaar niet, noch bij het bestraten, noch in het gebruik. Afsplinteren wordt beperkt en de ronding zorgt meteen voor een goede voeg. En een goede voeg zorgt voor een langere levensduur. Bovendien zijn alle keiformaten voorzien van een vellingkant. Hierdoor is de kans op beschadiging nòg kleiner.

Ook machinaal te verleggen? Voor het leggen van de ‘ronde kopse kanten’ is geen aanpassing van verwerkingsmethode nodig. Machinaal bestraten is en blijft mogelijk. De radius creëert automatisch een voeg. Bij het klemmen en verwerken van de pakketten voorkomt u beschadigingen, onafhankelijk van het gekozen legverband.

Meer onkruid? Nee, de splintervrije kop maakt de voeg niet breder dan normaal. Daardoor ontstaat geen extra groei van onkruid. Meer weten? Bij de projecten in Zutphen en Amsterdam is splintervrije bestrating toegepast.

Alle Wienerberger straatbakstenen hebben aan de kopse kanten een zekere radius. Als je twee stenen legt, raken de hoeken elkaar niet.

Afdeling Pre & After Sales

Wienerberger